
سؤالات متداول
برای قطعاتی که پیش از نیتروژندهی روی آنها جوشکاری انجام شده است، چه اتفاقی میافتد؟
ممکن است آلیاژ استفادهشده برای جوشکاری نسبت به فولاد پایه واکنش متفاوتی در نیتروژندهی نشان دهد. بنابراین، ضروری است که پیش از انجام کار، مشخصات مواد جوشکاری استفادهشده را در اختیار این واحد قرار دهید.
پس از نیتروژندهی پلاسمایی، چه کاری باید روی قطعات انجام دهیم؟
نیتروژندهی پلاسمایی عموماً روی قطعات نهاییشده انجام میشود و با توجه به کیفیت سطحی خوب، معمولاً نیازی به هیچگونه عملیات تکمیلی وجود ندارد. در صورت نیاز، یک پولیش سبک، بدون آسیب به لایة ایجادشده، سطح را مثل حالت اول براق میکند.
آیا قطعات در فرایند نیتروژندهی پلاسمایی دچار رشد یا انقباض ابعادی میشوند؟
در فرآیند نیتروژندهی پلاسمایی، معمولاً قطعات دچار رشد ابعادی میشوند، نه انقباض. این رشد به دلیل تشکیل لایهای از ترکیبات نیتروژنی (مثل نیتریدها) در سطح قطعه است که باعث افزایش ضخامت سطحی قطعه میشود. میزان رشد ابعادی به ضخامت لایه سفید (که ترکیبی از نیتریدها است) بستگی دارد. به طور کلی، حدود 70 درصد ضخامت لایه سفید به رشد ابعادی قطعه افزوده میشود.
البته این رشد ابعادی معمولاً اندک است، اما در قطعاتی که نیاز به دقت بالا دارند، ممکن است لازم باشد پس از فرآیند نیتروژندهی، قطعات اندازهگیری و در صورت نیاز، عملیات تکمیلی مانند سنگزنی یا ماشینکاری برای اصلاح ابعاد انجام شود.
بنابراین، در فرایند نیتروژندهی پلاسمایی معمولاً انقباض ابعادی مشاهده نمیشود، بلکه رشد ابعادی، خصوصاً در سطح، اتفاق میافتد.
نیتروژندهی پلاسمایی چقدر طول میکشد؟
برحسب آلیاژ استفادهشده در ساخت قطعه و نیازمندیهای عملکردی قطعه، فرایند نیتروژندهی پلاسمایی از چند ساعت تا چند روز طول میکشد. مدت زمان نیتروژندهی پلاسمایی بستگی به چند عامل دارد، از جمله نوع مواد، ضخامت لایهای که میخواهید درمان شود، و شرایط فرآیند. به طور معمول، فرآیند نیتروژندهی پلاسمایی میتواند بین ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت طول بکشد. برای مواد با ضخامت بیشتر یا اگر نیاز به دمای خاصی باشد، زمان ممکن است طولانیتر شود.